CortenStål

Vi er forhandler av Cortenstål!
Lagerføres i plateformat på 2-10mm tykkelse.

Ble utviklet i USA i 1933, men ble først markedsført i 1959.

Det er de siste årene blitt veldig populært å bruke cortenstål. Det har fått mye oppmerksomhet fordi det sparer ressurser og til en viss grad bidrar til å minimere miljøproblemer og har evne til å eksistere uten noen form for etterbehandling. Rusten som danner seg har den evnen at den demper rusthastigheten på resten av stålet.

Cortenstål er vedlikeholdsfritt og svært lang levetid. Cortenstål har også et flott estetisk utseende som varierer med vær og vind.

Cortenstål ruster veldig fort. La den stå på et egnet sted under rustprosessen pga rustavrenning. Når den har fått den fine patinaen så stopper rustprosessen. Du vil da kunne ta på denne uten at det smitter over. Over tid kan det hende at det danner seg et tynt løst rustlag, og da går du over med en stålbørste og eventuelt litt fint slipepapir. Cortenstål ruster ca 10 ganger tregere enn vanlig stål. Vi i Industri og Maritim Service bruker Corten i vår daglige produksjon som vi har gjort de siste 10 årene.

Bruksegenskaper

Cortenstål egner seg veldig godt til utepeis da den er kjent for sine temperaturbestandige evner. Samt blomsterkasser, plantekant, husnummer, fasadeplater, utelamper, interiør mm.